четвъртък, 1 октомври 2009 г.

Vietnam

Виетнам, официално - Социалистическа република Виетнам (произнася се Конг Хоа Са Хои Ту Ния Виет Нам), е държава в Югоизточна Азия. Намира се в източния край на полуостров Индокитай и граничи с Китай, Лаос, Камбоджа и Южнокитайско море на изток.С население 85 млн. Виетнам е на 13то място по населеност в света. Виетнам е бил под Китайски контрол за 1000 г. Преди да стане независима държава през 10 век. Силни виетнамски династии са процъфтявали до колонизирането и от Франция през средата на 19ти век. Виетнамските национални освободителните движения доведоха до изгонването на французите от Виетнам в средата на 20 век, оставяйки държавата политически разделена на две. Страната става жертва на Студената война по това време, в резултат на което избухва и Виетнамската война която завършва с победа на комунистите през 1975 г. над САЩ и Южен Виетнам и обединяването на Виетнам в единна и независима държава. Няколко години по-късно виетнамската армия успява да отблъсне и нападение от страна на Китай.

Изплувайки от дълга и ожесточена война, държавата е била политически изолирана. През 1986 г. се въвеждат икономически и политически реформи и така започва пътя и към международна реинтеграция. До 2000 г. е установила дипломатически отношения с повечето държави.




































1 коментара:

Kira Roza каза...

Мое свидетельство Всем привет. Я здесь, чтобы засвидетельствовать, как я получил ссуду от г-на Бенджамина после того, как несколько раз обращался за помощью к различным кредиторам, которые обещали помочь, но так и не дали мне ссуду. Пока мой друг не представил меня г-ну Бенджамину Ли, он пообещал помочь мне, и он действительно сделал, как обещал, без каких-либо задержек. Я никогда не думал, что есть еще надежные кредиторы, пока не встретил г-на Бенджамина Ли, который действительно помог с кредит и изменил мою веру. Я не знаю, нужна ли вам настоящая и срочная ссуда. Не стесняйтесь обращаться к г-ну Бенджамину через WhatsApp + 1-989-394-3740 и его электронную почту: 247officedept@gmail.com, спасибо.

Публикуване на коментар